’Toleransprojekt’ gav bättre betyg

’Toleransprojekt’ gav bättre betyg

De senaste tre åren har elever från fem högstadieskolor i Nyköping deltagit i ett projekt där de har pratat om bland annat demokrati, människovärde och identitet. Två heldagar i månaden har elever i årskurs 8 träffats och haft uppgifter som går utanför ramarna för normal skolundervisning. Det skriver SVT.

Annons

De har fördjupat sig i frågor som rör exempelvis människovärde, identitet, normer, etik, civilkurage och grupptryck.

Projektledaren Ola Flennegård har sett resultat som även har förvånat honom under de tre år toleransprojektet har drivits i Nyköping. Flennegård säger, att ’elevernas meritvärden’ har ökat och att detta skedde efter det att eleverna hade genomgått projektet.

Betygen har alltså höjts, trots att skoleleverna missat sina ordinarie lektioner två dagar i månaden.

Trots att toleransprojektet tydligen har varit populärt hos såväl föräldrar och inblandade elever som politiker, finns det inget beslut om vad som sker nästa läsår. Martina Hallström (C), kommunalråd i Nyköping, tror dock att det blir en fortsättning i någon form.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!