En ’ensam galning’?

En ’ensam galning’?

Vi har lärt oss vid det här laget, att vänstern gärna betraktar illdåd utförda av s k högerkrafter som en del av ett sammanhang. Alltmedan ogärningar som vänsterns gullegrisar utför i regel endast har en skyldig. En ’ensam galning’.

Massmordet på bedjande muslimer i Nya Zeeland berodde förstås på ett nätverk av händelser och aktörer. Enligt vänstern. Trots att det faktiskt tycks ha varit just en ’ensam galning’ som utförde dödsskjutningarna.

Massmorden på kristna och turister i Sri Lanka ville vänstern in i det längsta ha till enskildheter. Trots att det snart blev tydligt att det fanns internationella mordiska islamistiska krafter bakom.

Härom dagen försökte en ’ensam galning’ mörda en judisk kvinna mitt i Helsingborg, i den idylliska gamla staden, på Långvinkelsgatan. Möjligen var det faktiskt fråga om en ’ensam galning’. Eller?

Svenska media teg som muren om gärningsmannens identitet. Helsingborgs Dagblad talade om att det var en psykiskt sjuk person som borde ha fått vård. Danska media – brottslingen fångades in i Danmark – meddelade att det var en man från Sverige men att etniciteten inte var svensk.

Israelisk media – Times of Israel – var rakt på sak: En muslim som var känd av svensk polis, något som – påpekade israelerna med illa dold irritation – det officiella Sverige inte hade gått ut med.

Enligt uppgifter, som vi får pussla ihop, skall gärningsmannen alltså ha varit psykiskt sjuk och kom från Nordafrika. Hemmahörande i Tunisien eller Marocko. Oklart. Tycks ha varit just en ’ensam galning’, som gav sig på en värnlös kvinna och gav henne livshotande skador.

Två veckor tidigare hade Socialdemokraternas unga stormtrupper i Malmös SSU skanderat ’krossa sionismen’ i första-maj-tåget. Malmö är intoxinerat med vänsterfolk och islamister som hatar Israel och judar. Så till den grad att Malmös judiska befolkning känner sig akut hotad och flyttar.

Skall vi drista oss till att tro att alla ’ensamma galningar’ kanske känner att de har carte blanche att ge sig på oskyldiga judar eftersom stämningen i delar av Skåne är så hätsk?

Tänk er att en nazist hade begått mordförsöket strax efter det att NMR marscherat genom Malmö. Då hade det blivit liv på vänstern. Och inte bara på dem. Och med all rätt. Nazisternas hat kan förstås trigga ’ensamma galningar’.

Socialdemokraterna och SSU har ett ansvar som alla andra: Låt bli att sprida hat! Tysta kören av militanta islamister och deras vänstersvans! Håll rent i leden från extremister! Hätska, skanderande massor kan faktiskt mycket väl trigga ’ensamma galningar’.

Sambandet mellan hatarna i Malmö och ’galningen’ i Helsingborg är inte långsökt.

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!