Skolkaos i Örebro ger extra resurser till skola

Skolkaos i Örebro ger extra resurser till skola

Ett tilltagande kaos vid Vivallaskolan i Örebro gör att kommunen måste vidta flera åtgärder och satsningar. Situationen vid skolan betraktas som akut, och Arbetsmiljöverket har fått ta emot flera anmälningar från skolan. Nu försöker kommunen komma tillrätta med situationen genom utökade personalresurser.

Annons

Under en längre tid har situationen vid Vivallaskolan i Örebro varit mycket ansträngd. Oron i skolmiljön har inverkat svårt på undervisningen. Lärarfacket har skickat in flera anmälningar om arbetsmiljön vid skolan. Enligt källor till NB Nyhetsbyrån skall förekomsten av hot, våld och kränkningar vara vanlig vid Vivallaskolan. Såväl lärare som elever har gett uttryck för starka oroskänslor över skolmiljön.

Nu har Örebro kommun bestämt sig för försöka rädda situationen vid Vivallaskolan. Man avser tillsätta ytterligare fyra nya tjänster för specialpedagoger, och ytterligare en rektor har anställts. Dessutom kommer sex lärare ur kommunens personalpool placeras vid Vivallaskolan.

Dessutom kommer man erbjuda de lärare som söker sig till Vivallaskolan en högre lön än vid de andra skolorna i Örebro. Behoven av kompetent personal är enligt kommunen såpass stora att man måste anställa lärare som förstelärare vid skolan.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!