Stor polisinsats efter stöldvåg mot basketspelande skolungdomar

Stor polisinsats efter stöldvåg mot basketspelande skolungdomar

Polisen i Eskilstuna konstaterar med förvåning och frustration, att deras närvaro i hög grad var påkallad vid en basketturné för skolungdomar i Eskilstuna förra helgen. Man hade aldrig kunna ana, att en så stor polisiär insats krävdes för att försöka hålla ordning på ett sådant evenemang. Polisen skrev bl a på sin FB-sida:

Annons

’Nu i helgen har Eskilstuna Basket Cup spelats på flera skolor i Eskilstuna. Cupen är för pojkar och flickor födda 2003 till 2008 och är en av Sveriges största och populäraste basketcuper för ungdomar.

Ledsamt nog så har framför allt spelarna på Årbyskolan utsatts för mycket obehagliga händelser i form av ett en större grupp individer ’stormat’ in i hallen och omklädningsrummen och uppträtt hotfullt. Man har försökt att stjäla spelarnas tillhörigheter och även lyckats med det i ett fall. När vuxna försökt att hindra individerna tillträde till skolan så har man mötts av hot och glåpord.

Flera lag valde att lämna skolan på grund av rädsla och otrygghet. Det här beteendet är helt oacceptabelt. Vi har haft hög närvaro på platserna under kvällarna men vi har varit tvungna att lämna stundvis på grund av andra ärenden.

Det har även begåtts stölder på andra skolor där spelare bott under helgen.’

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!