Ytterligare en islamistisk ledare gripen av Säpo

Ytterligare en islamistisk ledare gripen av Säpo

Den muslimska friskolan Vetenskapsskolans VD Abdel-Nasser el Nadi greps på torsdagen av Säpo och togs i förvar av Migrationsverket. Det skriver GT. Den s k Vetenskapsskolan ligger i Göteborg och att just den här personen är gripen förvånar inte, menar källor.

Vetenskapsskolans VD är den femte framträdande personen inom radikalislamistiska miljöer i Sverige som har gripits på kort tid. Skolans rektor, Sven-Erik Berg, säger sig inte ha så mycket information kring gripandet. ’Det här får han och Säpo sköta’, menar Berg.

Abdel-Nasser el Nadi beskrivs som en centralgestalt inom den islamistiska miljön i Göteborg och Västsverige. Internt har Säpo betraktat honom som en rekryterare för våldsbejakande islamism, som har fått många från Göteborg att resa till islamistiska terrorgrupper i Syrien.

Under de senaste veckorna har Migrationsverket, efter ansökan från Säkerhetspolisen, tagit fyra framträdande personer i samma radikalislamistiska miljö i förvar: Gävleimamen Abo Raad och hans son, imamen Hussein Al-Jibury i Umeå och imamen Fekri Hamad från Västerås.

Abdel-Nasser El-Nadi kommer ursprungligen från Egypten och har med uppehållstillstånd bott i Sverige sedan 1992. Precis som andra islamister Säpo har agerat mot de senaste veckorna, har han flera gånger blivit nekad svenskt medborgarskap. Han ansökte hos Migrationsverket 2007 och 2011 men fick avslag vid båda tillfällena.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!