Man svårt skadad efter skjutning i Göteborg

Man svårt skadad efter skjutning i Göteborg

En man skottskadades mycket svårt efter en skjutning i västra Göteborg på måndagskvällen. Polisen larmades till Biskopsgården vid 18:30-tiden. Flera skott skall ha avfyrats mot mannen. Den skottskadade mannen fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset, där han får vård.

Strax innan klockan 18:30 sköts en man ner utanför en föreningslokal i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Den skjutna mannen skall ha träffats av flera skott när minst fem skott avfyrades. Mannen lyckades ringa polisen själv, men skall vara svårt skadad.

Polisen i Göteborg satte in ett större polisuppbåd med flera polispatruller och polishelikopter i jakten på den misstänkta gärningsmannen eller de misstänkta gärningsmännen. Polisen upprättade ett antal vägspärrar och patruller sökte i närområdet.

Platsen för skottlossningen spärrades av på måndagskvällen för en kriminalteknisk undersökning. Poliskällor uppger att man fruktar att måndagskvällens skjutning kan leda till eskalerat våld i staden.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!