Polisrazzia mot bröllopsfest – 100 liter smuggelsprit beslagtogs

Polisrazzia mot bröllopsfest – 100 liter smuggelsprit beslagtogs

Polisen i Södertälje genomförde en tillsyn vid en festvåning och en bröllopsfest. Vid polisens tillslag beslagtogs drygt 100 liter starksprit. Bröllopsgästerna och brudparet skall ha upprörts över beslaget. Polisen motiverar razzian med att alkoholen som påträffades vid bröllopsfesten var av utländskt ursprung, och smugglats in i Sverige. Brudparet hade fått ett tillfälligt serveringstillstånd, men var hänvisade till att nyttja alkohol från Systembolaget eller andra svenska importörer.

Ett brudpar i Södertälje blev av med den starksprit som skulle konsumeras på parets bröllopsfest vid en festvåning i stadsdelen Hovsjö. Innan bröllopsfesten genomfördes en tillsyn av festvåningen där polisen, Södertörns räddningstjänstförbund samt Södertälje kommuns miljöinspektör deltog. Polisen konstaterade snabbt att den alkohol som skulle nyttjas på festen av insmugglad i landet och av utländsk härkomst.

Polisen valde därför att beslagta drygt 100 liter starksprit i form av raki, whisky och vodka. När brudparet och bröllopsgästerna uppmärksammades på tillslaget blev det enligt poliskällor mycket upprört på platsen. Upprördheten ledde till en mycket spänd stämning i festlokalen, där förtäckta hot skall ha riktats mot polisen.

Enligt gällande lagstiftning skall den sprit som finns i en festlokal och används vid fester i lokalen komma från Systembolaget eller andra importörer i landet. Enligt polisen skall flera festarrangörer och festlokaler i Södertälje ha ignorerat detta under en längre tid.

Tillslaget leder nu till att brudparet misstänks för brott mot alkohollagen. Samma misstanke riktas även mot ägaren av den aktuella festvåningen.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!