Skolvåldtäkt i Umeå – 16-årig elev misstänks

Skolvåldtäkt i Umeå – 16-årig elev misstänks

En 16-årig elev misstänks ha våldtagit en flicka på en skola i Umeå under förra veckan. Pojken har efter olika utredningsinsatser delgivits misstanke om brott, men är inte frihetsberövad. Våldtäkten skall ha skett på en av skolans toaletter, och polis kallades till platsen. Enligt poliskällor skall den våldtagna skolflickan ha pekat ut den misstänkta gärningsmannen.

Under eftermiddagen torsdagen den 16 maj larmades polis till Grubbeskolan i Umeå. På en av skolans toaletter skall en flicka i de yngre tonåren ha våldtagits av en annan elev. Toaletten spärrades av för teknisk undersökning och polisen genomförde flera förhör på skolan. Utredningsarbetet tillsammans med den våldtagna flickans vittnesmål ledde polisen till en 16-årig elev på skolan.

Skolan mailade samtliga vårdnadshavare om att en allvarlig händelse skulle ha inträffat i skolans lokaler. Kort efter den misstänkta våldtäkten togs en 16-årig elev in till förhör. Den misstänkta eleven nekar till brott. Efter förhören har pojken delgivits misstanke om brott, våldtäkt, men skall inte vara frihetsberövad. Åklagaren motiverar detta med pojkens ålder. Åtal väntas väckas när polis och åklagare har fått svar på samtliga svar från Nationellt Forensiskt Centrum – NFC.

Den våldtagna flickan har undersökts och en utförlig teknisk undersökning har genomförts på den skoltoalett på Grubbeskolan där våldtäkten skall ha utförts. Ytterligare förhör kommer att hållas med den misstänkta och andra vittnen.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!