Staten faller samman när kriminella skrämmer försvaret

Staten faller samman när kriminella skrämmer försvaret

Staten har en handfull kärnuppgifter. Den allra viktigaste är att svara för yttre och inre säkerhet. När lagen är för klen och polisen inte längre kan agera tar brottslingarna över. När Försvarsmakten backar för hotande kriminella – då faller staten samman.

Annons

Och när staten faller samman frågar sig dess invånare: Varför skall vi lita till statens våldsmonopol? Varför skall vi betala skatt till staten? Varför skall vi lyda dem som bestämmer och stiftar lag?

Detta är oerhört allvarligt! När det går så långt, tar det tid att återskapa förtroendet.

Vid en stor hemvärnsövningen kring Västerås följde en grupp tungt kriminella militärens manöver. Polisen skall ha larmats, men aldrig agerat. Övningsledningen fann därför för gott att samla in hemvärnssoldaternas vapen och låsa in dem för att de kriminella inte skulle stjäla dem.

Det gruffades, helt förståeligt, bland hemvärnsmännen. Varför ge sig inför en hotande fiende? För den som planerar eller genomför en kupp mot vårt försvar är faktiskt en fiende. Spelar ingen roll om lede Fi kommer från Ryssland eller agerar inom våra gränser. En fiende är det likväl. Och fienden skall slås ut. Det är målet.

Men så här går det när direktiven är oklara och vi matas med lugnande politiska piller om att allt är som vanligt – trots att samhälle och stat faller samman. Bara vi har ’rätt värdegrund’ kommer allt att fixa sig.

Men ser ni inte vad som händer?!

Alla Sveriges styresmän och -kvinnor!

Annons

Är ni vakna?

Hallå!!!

Hade det inte sett bättre ut om man höll det tunga ’buset’ under uppsikt och i förekommande fall samlade in de kriminella och låste in dem – istället för att hindra en viktig del av vår försvarsmakt att öva för att skydda Sverige?!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!