Elgigantens policy: Svenska språket gäller på rasten

Elgigantens policy: Svenska språket gäller på rasten

Elgiganten logistik på Torsvik i Jönköping med över 500 anställda med 48 olika nationaliteter påbjöd att de anställda skulle tala svenska på rasterna. Inga andra språk. Det berättar Jönköpings-Posten.

Annons

Skälet var att vissa anställda kände sig diskriminerade och att språkförbistringar hade orsakat arbetsmiljöproblem. Språkrådet, som är Sveriges officiella organ för språkvård och språkpolitik, ifrågasatte dock beslutet.

Efter det att förbudet mot att tala hemspråk väckte reaktioner har Elgiganten nu tvingats backa och fått korrigera språkpolicyn.

’För att undvika utanförskap, så har vi svenska som gemensamt språk på vår arbetsplats under arbetstid. Vi uppmuntrar även att vi, i största mån, tar hänsyn till detta under raster.’ Det säger Per Hansson, platschef på Elgiganten.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!