Umeå-imamen förskingrade miljonbelopp

Umeå-imamen förskingrade miljonbelopp

Miljonbelopp skall enligt uppgift ha förskingrats från den förskoleverksamhet, där den av Säpo sedan tidigare gripne Umeå-imamen har en ledande roll. Det skriver Västerbottens-Kuriren och P4 Västerbotten.

Skatteverket har nu granskat förskoleverksamheten, där där den i början av maj gripne imamen har en ledande roll. Granskningarna visar, att verksamheten har haft brister i redovisningen och att det har betalats ut stora summor pengar till privatpersoner.

Det handlar om ej redovisade överföringar. Flera av personerna, som har tagit emot pengar, har inte kunnat identifieras. Totalt handlar det om 2,1 miljoner kronor under åren 2015 och 2016 som har överförts till oklar verksamhet från förskoleverksamheten utan att redovisas.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!