Låt terrorist-kvinnan avtjäna straffet i Irak!!!

Låt terrorist-kvinnan avtjäna straffet i Irak!!!

I helgen har vi rapporterat om en kvinna från Sverige, som har dömts till 15 års fängelse i Irak för samröre med IS. Hon och hennes man – boende i Sverige med irakisk bakgrund – for till IS-dominerat område 2014. Mannen dödades 2016.

Straffet är rätt – även om det känns som att man kunde ha lagt på några år. Teoretiskt riskerade kvinnan dödsstraff. Skall vi nu ändå hoppas, att hon förblir inlåst i Irak…

Eller kan man misstänka, att svenska UD nu lägger på ett kol för att få ’hem’ henne för att – i bästa fall – avtjäna straffet i Sverige? I värsta fall placera henne i en betald lägenhet i en förort nära dig…

Själv säger kvinnan, att hon hatar IS och vill till Sverige. Surprise!

Visst är det märkligt med alla dessa terrorister som ’avskyr IS’, inte såg någonting, bara ’körde ambulans’, jobbade ’som frisör’ eller ’lagade mat’… Ändå levde de år efter år på ett terrordominerat område där fångar avrättades, huvuden spetsades på pålar, kvinnor våldtogs och människor hölls i slaveri.

Och, jodå, UD har redan börjat jobba för högtryck:

’UD kan bekräfta att den svenska medborgaren har dömts till 15 års fängelse för samröre med IS. Ambassaden var på plats under rättegången. Vi kommer att ge fortsatt konsulärt stöd och står i kontakt med anhöriga i Sverige’.

Varsågod! Nu ser du vad du får för skattepengarna!

NB Nyhetsbyråns redaktion önskar dig, bäste läsare, trots allt en god början på veckan!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!