Kraftig ökning av dödsskjutningar i Stockholm

Hem Fokus Kraftig ökning av dödsskjutningar i Stockholm
Kraftig ökning av dödsskjutningar i Stockholm

Antalet skjutningar som leder till dödsfall har ökat stort i Stockholm. Totalt har nio personer skjutits till döds i huvudstadsområdet under 2019. Under 2018 sköts elva personer ihjäl i samma område.

Annons

I en kartläggning från SR Ekot framkommer det att antalet dödliga skjutningar i och runt Stockholm har ökat kraftigt. Nio personer har mist sina liv genom skjutningar under 2019. Detta kan jämföras med att totalt elva personer sköts ihjäl i Stockholmsområdet under hela 2018.

Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att antalet dödsskjutna med stor sannolikhet kommer att öka ytterligare under året. Enligt poliskällorna finns det flera uppgörelser i den undre världen där man inte är nära ett avslut beträffande våld mellan olika kriminella grupperingar. Hämndaktioner och nya reaktioner är att vänta, berättar en polis med god insikt i våldsbrott i Stockholm.

Samtidigt skall antalet skjutningar med dödlig utgång ha minskat i såväl Malmö som Göteborg enligt Ekots kartläggning.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!