Explosion i lägenhet – en död

Hem Fokus Explosion i lägenhet – en död
Explosion i lägenhet – en död

En person omkom efter en explosionsartad brand i Järfälla. Räddningstjänsten larmades efter en explosion och kraftig rökutveckling från en lägenhet. Rökdykare påträffade den avlidna personen under räddningsarbetet. Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand.

Annons

Vid 15-tiden på söndagen larmades räddningstjänst, polis och flera ambulanser till en lägenhetsbrand i Kallhäll i Järfälla kommun. Flera personer hade då larmat om en explosion från en lägenhet och kraftig rökutveckling.

Räddningstjänst från tre Järfälla, Upplands-Bro och Sollentuna skickades till platsen. Branden var begränsad till en lägenhet. Lägenheten var enligt personal vid räddningstjänsten ”helt urblåst” och det fanns flera tecken på att en kraftig explosion hade inträffat i lägenheten.

Rökdykare påträffade under räddningsarbetet en avliden och sargad person i den aktuella lägenheten. Polisen inledde initialt en utredning om allmänfarlig ödeläggelse, men ändrade brottsrubriceringen till misstänkt mordbrand.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!