Polisens nya lista över problemområden

Polisens nya lista över problemområden

Listan över Sveriges problemområden kommer att avgöra hur polisen fördelar sina resurser framöver. Det finns 61 områden i Sverige som polisen betecknar som ’utsatta’.

Annons

Rapporten som presenteras under måndagen kommer att användas när man fattar beslut om hur polisresurserna skall fördelas över landet. Till slutet av 2024 skall polisen utökas med 10 000 poliser, är det tänkt. Det rapporterar SVT.

Kritikerna menar bland annat, att listan är verkar hämmande på investeringar i de stadsdelar som listas. Det har även talats om att listan skulle hållas hemlig, men till slut valde polisen ändå att inte hemlighålla lägesbilden.

Vid polisen konstaterar man att det sällan är bra att blunda för fakta. Dessutom säger man sig märka vissa positiva tendenser i det arbete polisen gör. Enligt Noa (Nationella operativa avdelningen) har polisen i uppdrag att ta fram en lägesbild över polisens 97 lokalpolisområden.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!