Anlagd brand på ungdomshem i Sollefteå

Anlagd brand på ungdomshem i Sollefteå

Räddningstjänsten i Sollefteå fick under natten till nationaldagen rycka ut till Vemyra ungdomshem. En brand hade anlagts i ett av boenderummen. En boende har gripits som misstänkt för mordbrand. Räddningstjänsten har fått rycka ut till ungdomshemmet sex gånger sedan årsskiftet på grund av anlagda bränder.

Annons

Strax efter midnatt larmades räddningstjänsten till Vemyra ungdomshem strax utanför Sollefteå. Larmet inkom först som ett automatlarm, men kompletterades snart med 112-samtal som bekräftade att det brann på ungdomshemmet. Vid räddningstjänsten framkomst hade boendet evakuerats och rökutvecklingen i boendet var kraftig.

Rökdykare kunde släcka branden, som var begränsad till ett boenderum. Branden misstänks vara anlagd, och en boende har har gripits som misstänkt för mordbrand. Det eldhärjade rummet är avspärrat för teknisk undersökning.

Räddningstjänsten i Sollefteå har fått rycka ut till Vemyra ungdomshem flera gånger under de senaste månaderna. Sedan årsskiftet har man larmats till ungdomshemmet sex gånger, varav två gånger de senaste två dagarna. Även polisen har larmats till ungdomshemmet flera gånger, då det har uppstått bråk mellan de intagna samt även mellan personal och intagna.

Vemyra ungdomshem drivs av Statens Institutionsstyrelse, och de intagna är icke-skolpliktiga flickor med missbruksproblematik och andra sociala problem.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!