Lidingö går mot tiggeriförbud

Lidingö går mot tiggeriförbud

Lidingös kommunstyrelse röstade i veckan igenom ett lokalt tiggeriförbud i Lidingö stad. Moderaterna, Kristdemokraterna och det lokala Lidingöpartiet röstade ja, Liberalerna röstade nej. Det skriver Mitti.se.

Innan kommunfullmäktige i Lidingö får ta ställning till förslaget om tiggeriförbud, som inte är generellt utan gäller utvalda platser, skickas det först på remiss till polisen samt till handledare i de berörda områdena.

’Det innebär, att vi förbjuder tiggeri på flera områden. Många Lidingöbor tycker, att det känns otryggt med tiggarna idag och tiggeri är inte en väg ur fattigdom.’ Det säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, till SVT.

Förutom från Liberalerna har förslaget även fått kritik av oppositionen, framför allt Miljöpartiet, som inte tror, att det löser några problem. Istället tycker MP, att ett lokalt tiggeriförbud ökar stigmatiseringen och är ett missbruk av ordningslagen.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!