Flaggan i topp, men det känns som om slaget är förlorat…

Flaggan i topp, men det känns som om slaget är förlorat…

Idag är det Pingstdagen. Pingsten är ’hänryckningens tid’. Kanske kan vi förklara den gångna veckans alla våldsamheter med att ’buset’ har varit litet extra ’hänryckt’ inför helgen…

Annons

Hur som helst fortsätter man att tona ned våldsamheterna. Mordförsök i en tvättstuga blir ’knivskärning’, en bomb som demolerar ett halvt kvarter i Linköping blir ’smäll’.

Ungefär som som när någon kastar flera knallskott, vars effekt kan ställa till stor skada, efter Jimmie Åkesson och media kallar det ’smällare’.

Det pågår ett krig – eller kanske rättare: Flera krig. Gäng slåss om det svenska territoriet, om att behärska droghandel och annan kriminalitet. Därför attackerar man numera också polisen, som är alldeles för svag.

I Västerås lurades en MC-polis in i ett bakhåll och attackerades av ’unga män’, varpå ett större polispådrag fick sättas in. För vilken gång i ordningen mot dessa ’unga män’? Och vad blir konsekvenserna? Förhör i bästa fall, sedan släpps de…

En ung man med bosniska rötter, som NB Nyhetsbyrån nyligen talade med, skakade på huvudet åt den svenska oförmågan att hantera den situation vi själva har försatt oss i genom vår oförmåga att begränsa mottagandet. Och att hålla ordning.

’Ni ser oss alla som ’utlänningar’ och buntar ihop oss i samma område, lämnar oss där med bidrag och tror att det skall fungera…’

En annan ung man med rötterna i Kurdistan berättade för oss viskande, att hans familj numera röstar på SD, eftersom de vill ha ordning på migrationen i Sverige. ’Men vi vågar inte säga det högt till någon vi känner – vi är ju muslimer…’

Annons

Nej, vi säger inte att all ’hänryckning’ och att all kriminalitet härrör från invandring. Det gör den inte. Den härrör indirekt från oss alla som bor i Sverige och från vår oförmåga under många år att hantera en situation med migranter som har sett Sverige som ett eldorado.

Och den härrör från vår oförmåga att sätta ned foten och tala om vad som gäller i Sverige. I ställen hukar vi och vågar inte ta ett kraftfullt avstånd från s k hedersvåld eftersom det skulle ’ställa grupp mot grupp’. Jisses!

Och när en vettig politiker som Nyamko Sabuni (L) – med all rätt – kritiserar det multikulti-mischmasch som är en stor bidragande orsak till problemen, då får hon genast hela etablissemanget emot sig och tvingas backa och göra avbön. Trots att hon har rätt.

Det känns ibland som om slaget om Sverige är förlorat. Och kanske blev Sabuni, när hon sade sitt hjärtas mening, alltför hänryckt. Det får man dessvärre inte bli i Sverige. Inte ens kring Pingsten.

Christopher Jarnvall

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!