Misstänkt bomb på Malmö central – polis har oskadliggjort en person

Misstänkt bomb på Malmö central – polis har oskadliggjort en person

Polisen har oskadliggjort en hotfull man inne på Malmö centralstation genom att skjuta ned honom. Byggnaden har spärrats av och nationella bombskyddet är ditkallat, då mannen har uttalat hot. En väska inne på stationen har oskadliggjorts, uppger polisen.

Annons

Samtliga Malmös tillgängliga polispatruller är på plats. Det är också nationella bombskyddet som har undersöker lokalerna. Det skall finnas ett misstänkt föremål inne på stationen. Polisen vill också försäkra sig om att mannen inte har lämnat kvar andra tillhörigheter. Det skriver SVT.

Polisen uppger att man kommer att ha en ökad närvaro på offentliga platser tills man vet mer om händelsen på centralstationen. All trafik i området har stoppats och hela Malmö Central är avspärrad och vaktas av tungt beväpnad polis.

Polisen håller nyfikna borta från området och uppmanar allmänheten att inte åka till centralen i Malmö samt att lämna området.

Polisen har ännu inte lyckats identifiera mannen, som vårdas för sin skottskada men har fortsatt att vara hotfull, enligt polisens uppgifter.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!