Kaotiskt dygn för Malmö-polisen

Hem Fokus Kaotiskt dygn för Malmö-polisen
Kaotiskt dygn för Malmö-polisen

Polisen i Malmö ansträngdes mycket hårt under måndagsdygnet. Flera stora händelser skapade kaos i landets tredje största stad. En dödsskjutning, ett misstänkt bombdåd med vapeninsats på Malmö centralstation, två sprängdåd och ytterligare en skjutning inträffade i Malmö under måndagen och natten till tisdagen.

Flera grova brott drabbade Malmö under måndagsdygnet. Poliskällor i Malmö talar om en kaotisk dag där resurserna inte skall ha räckt till. Polisens resurser i Malmö skall vara mycket hårt belastade efter gårdagens massiva våldsvåg i Malmö.

På måndagsförmiddagen sköt polis en aggressiv och hotfull man på Malmö centralstation. Mannen hade då hotat spränga järnvägsstationen och bar på flera uppenbart tunga väskor. Malmö centralstation var under en stor del av måndagen avspärrad. Nationella bombskyddet kallades in för att hantera mannens väskor.

Strax efter klockan 13 sköts en ung man till döds i Malmöstadsdelen Bellevuegården. En större polisinsats inleddes i jakt på mördaren, och ett större område runt brottsplatsen spärrades av för kriminalteknisk undersökning.

Vid 21-tiden larmades polisen till området vid Pildammsparken i Malmö då flera personer larmat om pågående skottlossning. En stor polisinsats inleddes och man hittade flera tomhylsor på platsen. Ingen skadad person eller några misstänkta kunde påträffas i anslutning till den misstänkta platsen för skottlossningen.

Under natten till tisdagen inträffade två relativt kraftiga explosioner i Malmö, riktade mot en nattklubb i centrala stadskärnan och ett bostadshus i stadsdelen Rosengård. Skadorna efter explosionerna drabbade fastigheternas entrédörrar. Nationella bombskyddet fick återigen rycka ut tillsammans med stora polisstyrkor.

Poliser i Malmö som NB Nyhetsbyrån har talat beskriver det senaste dygnet som ”helt galet” och ”det värsta jag upplevt i staden”. Polisens resurser var mycket ansträngda under gårdagen och flera trängande larm och utryckningar fick prioriteras bort enligt våra källor.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!