Varning för stölder i stall och lantgårdar

Varning för stölder i stall och lantgårdar

Polisen och försäkringsbolagen varnar nu särskilt för att sommartiden drar stöldligor till Sverige. På senare år har stora delar av Mellan- och Sydsveriges lantbruk, ridhus och hästgårdar drabbats hårt av upprepade stölder.

Länsförsäkringar Östgöta skriver: ’Vi vill varna för att det just nu sker många inbrott i stall och lantbruksfastigheter, särskilt nattetid. Vi vill därför tipsa om att låsa in värdefulla saker och maskiner, se över ev nattbelysning och vara lite extra vaksamma den närmaste tiden.’

NB Nyhetsbyrån har också varit i kontakt med polisen, som verifierar farhågorna och säger, att det ofta handlar om östeuropeiska stöldligor som gör snabba stöldräder i Sverige, tar sig ut och säljer exempelvis sadlar och annan ridutrustning över stora delar av Öst- och Centraleuropa.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!