Ungdomsgäng vandaliserade torg i Borås

Hem Fokus Ungdomsgäng vandaliserade torg i Borås
Ungdomsgäng vandaliserade torg i Borås

Hässle torg i Borås vandaliserades under natten till fredagen. Ett större ungdomsgäng anlade en brand och ställde till ett kaos på torget. En pizzeria totalförstördes i branden, och flera andra lokaler brand- och rökskadades.

Ett mycket aggressivt och stökigt ungdomsgäng härjade på Hässle torg i stadsdelen Hässleholmen i Borås. Gänget anlade en brand vid en lokal pizzeria, som totalförstördes i branden. Även butiker och en fritidsgård skadades vid branden, och annan vandalisering ska ha utförts på torget. Polis och räddningstjänst larmades till platsen vid 01-tiden natten till fredagen.

Källor till NB Nyhetsbyrån säger att polisen initialt var mycket avvaktande på grund av numerär underlägsenhet. Innan polisiära förstärkningar hade anlänt och torget kunde säkras kunde inte räddningstjänsten inleda släckningsarbetet. Under tiden skall branden ha fått ett våldsamt förlopp.

Ungdomsgänget flydde platsen när en större polisinsats inleddes. Polisen ska inte ha gripit någon för inblandning i upploppet. Nationella bombskyddet fick kallas till platsen då man misstänkte att det kunde finnas handgranater vid brandplatsen. Polisen granskar nu filmer från flera övervakningskameror för att försöka identifiera de inblandade.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!