Stor bilbrand i södra Stockholm

Hem Fokus Stor bilbrand i södra Stockholm
Stor bilbrand i södra Stockholm

Ett tiotal bilar förstördes i en stor bilbrand i södra Stockholm natten till söndagen. Flera andra bilar fick skador av brand, rök och värme. Polisen utreder branden som grov skadegörelse.

Strax efter klockan 01 natten till söndagen fick räddningstjänst och polis rycka ut till Östberga i södra Stockholm. Flera personer hade då ringt om en bilbrand på en boendeparkering i stadsdelen. Enligt flera personer skall ett mindre ungdomsgäng ha rört sig vid parkeringen innan och i samband med att branden startade.

När polis och räddningstjänst från Brännkyrka brandstation anlände till platsen brann flera bilar. Innan branden kunde släckas hade ett tiotal bilar totalförstörts. Flera andra bilar skadades av värme, rök och brand.

Bland flera av de boende är upprördheten stor över bilbranden. Så sent som natten till den 8 juni förstördes ytterligare ett dussintal bilar i en annan stor bilbrand i stadsdelen. Personer som NB Nyhetsbyrån har talat med önskar en ”konstant punktmarkering av stadsdelen nattetid av polisen”.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!