Råttkolonierna i storstäderna ökar explosionsartat

Råttkolonierna i storstäderna ökar explosionsartat

Råttorna ovan mark har ökat explosionsartat under de senaste fem åren. Detta enligt Anticimex. Framför ser man ökningen i Stockholm, Malmö och Göteborg. Det skriver SVT.

Råttorna syns inte bara utomhus utan tar sig även in i lägenheter via avloppssystemen. Enligt Anticimex handlar det alltså om en enorm ökning under de senaste åren. Antalet råttsaneringar har ökat med 80-90 procent i landet under de senaste fem åren, enligt företaget.

Närmare en halv miljon råttor avlivas i elektroniska fällor i Sverige varje år. Antalet råttor som därutöver dör av bekämpningsmedel som läggs ut är okänt.

Orsaken till råttinvasionen i just Göteborg sägs vara den mängd byggen som pågår i staden. Sprängningarna har skrämt upp råttorna ovan mark. Folk kastar även i allt högre utsträckning sina hushållssopor i vanliga papperskorgar, som inte är råttsäkrade, i stället för i speciella soprum.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!