C-politiker drev halalföretag med gripen Gävle-imam

C-politiker drev halalföretag med gripen Gävle-imam

Den islamistiske imamen från Gävle, Abo Raad, greps av Säkerhetspolisen i april och har fått ett utvisningsbeslut av Migrationsverket. Det visar sig nu, att den centerpartistiske kommunpolitikern Ahmed Koulala driver ett företag tillsammans med imamen. Det skriver Nyheter Idag och Gefle Dagblad.

Sandvikenpolitikern Ahmed Koulala (C) har ett handelsbolag där Abo Raad – egentligen Riyad Abdulkarim Jassim – står som den andre ägare och firmatecknare. Bolaget heter ’Nordisk Halal certifikat & rådgivning’. Enligt Bolagsverket skall företaget ’sälja halal-certifikat och rådgivning till både privata och offentliga livsmedelsföretag, för att säkerställa att produkter är överens med de kriterier som islam har’.

Carl-Ewert Ohlsson (C), kommunalråd i Sandviken, säger nu, att kopplingen mellan partikamraten och Abo Raad var okänd för honom. Han vill att Koulala lämnar sitt förtroendeuppdrag.

Koulala själv säger, att han tog kontakt med den nu internerade imamen för dennes stora kunskaper om islam. Syftet var att Abo Raad skulle vara ansvarig för de religiösa frågorna i företaget.

Bolaget startades i januari 2018 men har varit overksamt sedan dess, enligt Ahmed Koulala. Till GD har han sagt, att han nu tycker, att det är olämpligt att ha företag med Gävleimamen och att han skall avsluta partnerskapet.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!