Valberedningen vill ha Sabuni som partiledare

Valberedningen vill ha Sabuni som partiledare

Valberedningen i Liberalerna har beslutat att lägga fram Nyamko Sabuni som sitt förslag till ny partiledare. Det fattade man beslut om i dag. Valet stod mellan henne och Erik Ullenhag. Den tredje kandidaten, Johan Pehrson, drog sig ur igår.

Frågan är dock inte avgjord. Slutgiltigt beslut fattas av partiets 183 ombud på fredag när Liberalerna håller ett extra landsmöte. Det skriver P4 Stockholm.

Nyamko Sabuni har större delen av länsförbunden bakom sig. Men ombuden kan rösta som de vill och flera har meddelat, att de kommer att rösta på Erik Ullenhag, i strid med länsförbunden de representerar.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!