Ny skjutning i Västerås – skottskadad man till sjukhus

Hem Fokus Ny skjutning i Västerås – skottskadad man till sjukhus
Ny skjutning i Västerås – skottskadad man till sjukhus

En ung man skottskadades vid en skjutning i Västerås under natten till tisdagen. Polisen utreder en eventuell koppling till söndagens skjutning i samma stad. Den skjutna mannen fördes till sjukhus med skottskador i benen.

Annons

Vid 00:40-tiden natten till tisdagen larmades polis och ambulans till stadsdelen Norra Gryta i den norra delen av Västerås. Flera personer hade då larmat om skottlossning i området. På platsen påträffades en ung man i 25-årsåldern med skottskador i benen.

Mannen fördes till sjukhus med ambulans för vård. Polisen spärrade av ett större område runt brottsplatsen och inledde under natten en kriminalteknisk undersökning.

Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att man inte kan utesluta ett samband mellan nattens skjutning och skjutningen i centrala Västerås under söndagen. Den skjutna mannen är inte känd av polisen sedan tidigare, och polisen utreder nu händelsen som misstänkt försök till mord.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!