Bostad beskjuten i Uppsala – äldre par nära träffas

Hem Fokus Bostad beskjuten i Uppsala – äldre par nära träffas
Bostad beskjuten i Uppsala – äldre par nära träffas

Strax innan midnatt besköts en bostad i Uppsala. Två äldre personer fanns i bostaden. Polisen utesluter att de skulle vara inblandade i Uppsalas kriminella kretsar. Strax efteråt skall skottlossning ha hörts i en annan del av Uppsala.

Annons

Vid 23:50-tiden besköts en bostad i stadsdelen Stenhagen i västra Uppsala. Flera skott träffade bostaden där ett äldre par samtidigt tittade på TV. Ingen av kulorna träffade paret, som skall ha chockats. En bil ska ha lämnat platsen i hög fart.

En stor polisinsats inleddes i området, och avspärrningar upprättades tillsammans med kontroller på vägarna i området. Polisen utesluter att de boende ska ha kopplingar till kriminella grupperingar i Uppsala.

Strax efter beskjutningen i Stenhagen hördes skottlossning i stadsdelen Kvarngärdet i Uppsala. Polisen fick då avdela resurser även dit, bland annat cirkulerade en polishelikopter över Kvarngärdet och Gränby under en lång stund. På onsdagsmorgonen hade inga spår påträffats efter någon skottlossning.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!