Avföringsattentat mot badanläggning i Bara

Hem Fokus Avföringsattentat mot badanläggning i Bara
Avföringsattentat mot badanläggning i Bara

Under helgen utsattes en kommunal badanläggning i Svedala kommun för upprepad vandalisering. Ett okänt antal personer hade under två nätter tagit sig in på badanläggningen och tömt tarmen i poolen. Badanläggningen fick stängas för sanering efter händelserna.

Annons

Svedala kommun undersöker möjligheterna till utökad bevakning och säkerhet vid badanläggningen i orten Bara. Detta efter att ett okänt antal gärningsmän tagit sig in på anläggningen och bajsat i poolen. Badanläggningen har under senare tid haft objudna gäster nattetid. Under fredagsnatten och söndagsnatten vandaliserades anläggningen genom avföring i vattnet.

Källor uppger att mängden avföring i poolen vid båda tillfällena tyder på att det handlar om flera personer som varit delaktiga i vandaliseringen. Vattnet i poolen fick tömmas vid båda tillfällena och poolen saneras. Kostnaderna för detta drabbar enligt källor kultur- och fritidsverksamheten i Svedala kommun.

Kommunen överväger nu utökad bevakning och kameraövervakning av badanläggningen. Även dessa kostnader kommer att tas ur anslagen till kultur- och fritidsverksamheten i Svedala.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!