Äldre par brutalt rånade i bostaden

Hem Fokus Äldre par brutalt rånade i bostaden
Äldre par brutalt rånade i bostaden

Ett äldre par boende utanför Hällefors i Bergslagen rånades i sin bostad av två män. Gärningsmännen trängde sig in i bostaden och hotade paret med pistol. Gärningsmännen tvingade till sig flera värdesaker och lämnade sedan platsen i parets bil.

Annons

En större polisinsats inleddes vid 08-tiden på fredagsmorgonen runt Hällefors i Bergslagen. Polispatruller från såväl Örebro, Värmlands och Dalarnas län var på olika sätt inblandade i jakten på två rånare i en stulen bil.

Rånarna hade trängt in i en bostad tillhörande ett äldre par. Paret hade hotats med pistol och hot om våld. Gärningsmännen tvingade till sig flera värdesaker och även nycklarna till parets bil, som man använde för att lämna platsen.

Gärningsmännen beskrivs av polisen som unga män. Man misstänker att det handlar om samma individer som tidigare utfört liknande brott i området. Det äldre paret ska ha chockats svårt av händelsen, men klarat sig från fysiska skador.

Edit 11:15 29/6: På fredagskvällen kunde en polispatrull i Örebro gripa två misstänkta unga män vid Marieberg, söder om Örebro. De gripna är sedan tidigare kända av polisen.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!