Brandattentat mot lägenhet i södra Stockholm

Hem Fokus Brandattentat mot lägenhet i södra Stockholm
Brandattentat mot lägenhet i södra Stockholm

En lägenhet i södra Stockholm totalförstördes vid en brand på fredagskvällen. Branden skall ha anlagts av en person som antände lägenheten utifrån. Personen flydde sedan platsen, och eftersöktes med bland annat polishelikopter.

Räddningstjänsten i Stockholm larmades tillsammans med polis och ambulans till en lägenhetsbrand i stadsdelen Svedmyra. Larmet inkom strax innan klockan 20 på fredagskvällen. Vid räddningstjänstens framkomst till Selebovägen var lägenheten övertänd och kunde inte räddas.

Flera vittnen hade sett en person slå sönder fönster på lägenheten, för att sedan antända lägenheten utifrån. Gärningsmannen gick sedan till den motsatta sidan av lägenheten och upprepade anläggandet av branden. Ingen person fanns i lägenheten, som totalförstördes.

Fastigheten utrymdes på andra boende, då dessa svävade i fara i samband med branden. Ingen person behövde dock föras till sjukhus.

Den misstänkta gärningsmannen lämnade efter brandattentatet platsen. Ett större polispådrag, med bland annat polishelikopter, sökte under fredagskvällen efter gärningsmannen. Den utbrända lägenheten kommer att undersökas av kriminaltekniker under lördagen.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!