Man skjuten till döds i Sollentuna – ytterligare en skjutning i Kallhäll

Man skjuten till döds i Sollentuna – ytterligare en skjutning i Kallhäll

En man ska ha skjutits till döds i centrala Sollentuna på söndagskvällen, medan en annan skottskadades allvarligt. Männen ska ha skjutits med automatvapen från en förbipasserande bil. Ett 20-tal skott ska enligt vittnen ha avfyrats. Flera polispatruller, ambulanser samt polishelikopter skickades till platsen.

Strax efter klockan 18 på söndagskvällen larmades polis och ambulans till Malmvägen i centrala Sollentuna. Flera vittnen hade sett två personer skjutas ner från en förbipasserande bil. En av de beskjutna männen ska ha träffats i huvudet, och har enligt sjukhuskällor avlidit av sina skador. Den andra beskjutna mannen har flera skottskador, varav flera allvarliga.

I samband med polisinsatsen på och kring Malmvägen har polisen fått hantera oroligheter bland de boende, som ska ha stört polisens och ambulanssjukvårdens arbetsinsatser. Polisen fick använda pepparspray mot personer som störde insatsen. Ytterligare polisresurser fick dirigeras till platsen för detta arbete.

Polisen misstänker att skjutningarna har med en pågående uppgörelse mellan olika kriminella grupperingar att göra. En större polisinsats söker nu efter gärningsmännen i och runt Sollentuna, samtidigt som bevakningen av Karolinska sjukhuset i Solna har förstärkts. Flera hundpatruller, polishelikopter har tillsammans med andra polispatruller engagerats i jakten på de misstänkta gärningsmännen. Ett större område vid brottsplatsen är avspärrat.

Vid 19:20-tiden larmades polisen till Kallhäll, i Järfälla kommun, där flera larmsamtal hade tagits emot om pågående skottlossning. Polisens resurser fick efter detta larm till viss del omdirigeras till Kallhäll. I Kallhäll har man påträffat en man med flera och allvarliga skottskador. Den skjutna mannen har förts till sjukhus för vård.

Polisens arbetssituation var under söndagskvällen mycket ansträngd. Utöver skjutningarna i Kallhäll och Sollentuna hade man en allvarlig knivskärning i en butik i Vällingby att hantera. På ledningscentralen var det stundtals lätt kaotiskt enligt poliskällor.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!