Två gripna för förberedelse till bl a allmänfarlig ödeläggelse

Två gripna för förberedelse till bl a allmänfarlig ödeläggelse

Två män har gripits misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott. Vid 13-tiden på tisdagseftermiddagen tilldrog sig en man i 18-årsåldern tullens intresse på Malmö Centralstation vilket ledde till gripandet. Det rapporterar SDS och KvP.

Tullen gjorde en kontroll ombord på tåget och man hittade ett misstänkt farligt föremål, säger man vid polisen. Tullverkets presstjänst bekräftar man har gjort en kontroll och att ärendet nu är överlämnat till polisen.

’Vi påträffade en person ombord på tåget som hade med sig ett misstänkt skjutvapen. Då påträffar vi även ett föremål som gjorde att vi behövde kontakta polisen, som tagit över ärendet.’ Det sade Ann-Sofie Hansson vid Tullverket.

Enligt polisen har även en man i 25-årsåldern blivit gripen på annan ort för samma brottsrubricering i samband med händelsen. Tullens utredning tyder på att männen har med varandra att göra. Polisens bombgrupp har blivit kallad till platsen och har tagit hand om föremålet.

Jouråklagaren har för en stund sedan fattat beslut om att anhålla de två männen. De är misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och grovt vapenbrott. Säkerhetspolisen säger sig inte vara inkopplad på ärendet.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!