Sabuni om Januariavtalet: ’Det är inte så man tar ansvar för landet’

Sabuni om Januariavtalet: ’Det är inte så man tar ansvar för landet’

Liberalernas nya partiledare Nyamko Sabuni skall tala ikväll i Almedalen. Hon har varit partiledare i fem dagar och redan hunnit bli medialt kölhalad för sitt klarspråk rörande brännande politiska frågor, så vi får anta, att hon är litet försiktig.

När SR/Ekot pressade henne på besked om L:s förhållande till Sverigedemokraterna anförde hon: ’Mitt besked är att vi inte skall bilda regering med SD, vi skall inte förhandla med SD, men SD skall behandlas korrekt i riksdagen precis som alla andra partier.’

Den nya L-ledaren kritiserade också det s k Januariavtalet (mellan regeringen, C och L) för att det inte bygger på en gemensam vision utan fungerar som ett sätt att hålla Sverigedemokraterna borta. ’Det är ingen bra start, det är inte så man tar ansvar för landet.’ Det konstaterade Nyamko Sabuni.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!