’Blattelito’ får sänkt straff – från 18 till 3,5 år

’Blattelito’ får sänkt straff – från 18 till 3,5 år

Den s k infuencern Abbe ’Blattelito’ Alsaadi dömdes till 18 års fängelse för mord i tingsrätten, men han överklagade till Svea hovrätt. Hovrätten friar nu Alsaadi från mord och straffet blir istället fängelse i tre år och sex månader. Det skriver Expressen.

Annons

Alsaadi dömdes först för att ha mördat sin tidigare flickvän genom att injicera henne med en dödlig dos av det narkotikaklassade läkemedlet tramadol, när hon låg i badkaret. Svea hovrätt skriver att det ’inte går att få en entydig och klar bild av vad som inträffade’ i samband med kvinnans död.

Åklagaren lyckades styrka, att Alsaadi injicerade exflickvännen med tramadol, men inte med vilken mängd. Kvinnan hade tidigare också själv tagit tramadol.

’Blattelito’  frikänns för mord – men fälls på en rad andra punkter: Grov kvinnofridskränkning, två fall av misshandel, grovt vapenbrott, två fall av olaga hot, sexuellt ofredande, grovt förtal, förtal, ringa narkotikabrott, ringa dopningsbrott, egenmäktigt förfarande samt fem fall av skadegörelse.

Kvinnofridskränkningen gäller den exflickvän som han nu frikänns från att ha mördat. Före sin död slog hon larm till både polisen och vänner om ’Blattelitos’ våldsamma beteende.

Nu döms Abbe ’Blattelito’ Alsaadi för att bland annat ha piskat exflickvännen med ett skärp, klippt av hennes hår, slagit en Ipad över hennes knä, huggit henne med en kniv och tagit ett stryptag på henne.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!