Ebba Busch Thor utesluter samarbete med Centerpartiet

Hem Fokus Ebba Busch Thor utesluter samarbete med Centerpartiet
Ebba Busch Thor utesluter samarbete med Centerpartiet

Almedalsveckan närmar sig sitt slut, och Ebba Busch Thor äntrade scenen i Visby som den näst sista partiledaren 2019. Under sitt ideologiska tal tog Busch Thor ut avståndet mot Annie Lööf och Centerpartiet, samtidigt som KD-ledaren bjöd in den nya ledaren för Liberalerna, Nyamko Sabuni, till ett samarbete för att avsätta regeringen Löfven.

Inför cirka 800 åhörare i Almedalen höll Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor ett ideologiskt och rättframt tal om situationen i Sverige. Stort fokus lades på sjukvårdens problem, med vårdköer och operationsköer. I talet lade Busch Thor stor vikt vid ambitionen att avsätta regeringen Löfven så snart det går.

KD-ledaren tycktes i talet ha gett upp ambitionerna att få med Centerpartiet och Annie Lööf på en framtida regeringsbildning. Samtidigt gavs tydliga inviter till Liberalerna och Nyamko Sabuni om ett samarbete för att avsätta regeringen Löfven.

Ebba Busch Thor höll ett retoriskt mycket bra tal. Utan vare sig stödord eller sufflör kunde KD-ledaren formulera sina politiska visioner ur hjärtat. Skillnaden mellan Ebba Busch Thor och de tidigare partiledarna samt finansministern i Almedalen blev mycket tydlig.

Ebba Busch Thor agerade i talet som en framtida oppositionsledare. Om det är en roll som Åkesson och Kristersson låter henne ta återstår att se.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!