Pyroman härjar i Ludvika

Pyroman härjar i Ludvika

Räddningstjänsten i Ludvika har under helgen fått rycka ut till fyra bränder som misstänks vara anlagda. Polisen och räddningstjänsten har efter bränderna fått öka bemanningen i staden. Tre av bränderna fanns i flerfamiljshus och kunde ha inneburit personskador om inte räddningstjänsten lyckats släcka bränderna snabbt. Polisen har ännu inte någon misstänkt för bränderna.

Annons

Under helgen brann det i tre flerfamiljshus och en container i Ludvika. Samtliga bränder misstänks vara anlagda, och polisen söker nu en pyroman som misstänks ligga bakom samtliga bränder. Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att man även misstänker att den anlagda branden vid bajamajor under Ludvikas 100-årsfirande kan ha en koppling till helgens fyra bränder. Man saknar i nuläget spår men har kraftigt ökat bevakningen i den stadsdel där de fyra bränderna anlades.

Räddningstjänsten i Ludvika har utökat larmstyrkan med ytterligare personal för att kunna hantera situationen. Man säger från räddningstjänstens sida att det enbart har varit genom tur som ingen person har skadats vid de tre bränder som anlagts i flerfamiljshus vid Högberget. Bränderna har anlagts på ett sätt som skulle kunna medföra snabb brandspridning och rökutveckling.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!