Skjutning i Borlänge – en man död

Skjutning i Borlänge – en man död

En man sköts till döds på en parkering i närheten av köpcentret Kupolen i Borlänge. Polisen fick larm om skjutningen strax efter klockan 04 på måndagsmorgonen, och på platsen påträffades den skottskadade mannen. Mannen dödförklarades strax efter ankomst till Falu lasarett, och polisen utreder nu händelsen som misstänkt mord.

Annons

Klockan 04:08 larmades polis till en parkeringsplats i närheten av matbutiken Willys vid Kupolen i Borlänge. På plats påträffades en svårt skottskadad man, som fördes med ambulans till Falu lasarett. På sjukhuset dödförklarades den skottskadade mannen kort efter ankomst. Offret är ännu inte identifierat.

Ett större område kring den misstänkta brottsplatsen spärrades av för kriminalteknisk undersökning. Poliskällor som NB Nyhetsbyrån har talat med säger att mordet mycket väl kan vara inledningen på mer våld i anslutning till Borlänge. Olika grupperingar ska ha haft en lågintensiv konflikt sedan tidigare, och skjutningen kan vara en del av denna konflikt.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!