Oxelösund vill satsa 22 miljoner på kommunal restaurang

Oxelösund vill satsa 22 miljoner på kommunal restaurang

Oppositionen i Oxelösund är starkt kritiska till att den styrande majoriteten vill satsa 22 miljoner kronor på att bygga en kommunal restaurang vid stadens gästhamn. Den styrande majoriteten anser att satsningen på restaurangen och en renovering av området är en god investering för den sörmländska hamnstaden.

Annons

Trots att man i mars månad flaggade för att budgeterat överskott i Oxelösunds kommun på över 11.4 miljoner kronor 2019 skulle minska med 11 miljoner kronor vill den styrande majoriteten satsa 22 miljoner kronor på en renovering av gästhamnen och en nybyggd kommunal restaurang i hamnområdet. Oxelösunds styre bestående av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet anser att satsningen är viktig för staden. Man säger att det kommer att bli en god investering som kommer till nytta för såväl kommunens invånare som besökare.

Oppositionen är starkt kritiska till satsningen. Från oppositionens sida anser man att de eventuella satsningar kommunen har råd med ska riktas mot kommunal kärnverksamhet, som skola och omsorg. Detta anses särskilt viktigt då man ser ekononomiska utmaningar för Oxelösunds kommun i en realtivt nära framtid.

Gästhamnen och en tidigare restaurang drivdes tidigare av ett privat företag, men har nu tagits över i kommunal regi. Den gamla restaurangen anses vara i dåligt skick och kommer att rivas.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!