14-åring sparkades ned och rånades – misshandeln filmades

14-åring sparkades ned och rånades – misshandeln filmades

Liam, 14, träffade sina vänner i Gävle, när han blev brutalt överfallen och rånad av ett gäng. Misshandeln filmades av förövarna. De tvingade till sig både tröja och mobil innan Liam lämnades kvar på marken i decemberkylan. Det skriver AB.

Annons

Kvällen före julafton 2018: Liam blev nedsparkad bakifrån och slagen. Rånarna tog mobiltelefonen, han hade fått av din syster i födelsedagspresent. Han drömmer fortfarande mardrömmar och är rädd för att det skall hända igen.

Angriparna hotade med att leta upp Liam, om han gick till polisen. Men han anmälde händelsen och i protokollet står att gärningsmännen skall ha fortsatt att dela ut sparkar och slag, medan den försvarslöse pojken  låg på marken.

Överfallet dokumenteras av den ena förövaren som filmade med en mobiltelefon. Polisen har senare beslagtagit en telefon med videoklippet och i förundersökningen har ljudet från klippet blivit transkriberat.

Det framgår, att Liam vid flera tillfällen har bett om ursäkt för att ha umgåtts med en av flickorna, som skall ha varit tillsammans med en av angriparna. Därefter tvingades han ned på knä för att skälla som en hund och låta som en katt.

Därefter stal gänget Liams mobil och märkeströja och lämnade honom ensam kvar på marken. Efter en halvtimme i minusgrader, utan kläder på överkroppen, kom Liam hem och blev omhändertagen.

De utpekade förövarna – båda i 15-årsåldern – kallades till förhör och delgavs misstanke om rån och övergrepp i rättsak. I fredags ställdes de två brottslingarna inför rätta i Gävle tingsrätt.

Dom meddelades under onsdagen och löd: Ungdomstjänst.

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!