Mördade flickans mor vill se dödsstraff

Mördade flickans mor vill se dödsstraff

I december förra året mördades två unga kvinnor – en norska och en danska – under en semestervandring i marockanska Atlasbergen. De tre mördarna infångades och domen väntas falla den 18 juli.

Annons

Den mördade danskans mor vill se gärningsmännen avrättade. ’Jag vet att hon ropade på mig när hon dödades… De förtjänar dödsstraff’. Världen blir bättre utan dem’. Det skriver modern till den mördade Louise Vesterager Jespersen, rapporterar norska NRK.

Brevet lästes upp av målsägarbiträdet advokat Khalid El Fataoui under rättegången.

Modern skriver även att hennes liv är förstört efter det att dottern mördades. ’Jag gråter när jag tänker på henne’, skrev hon vidare. Hon tackade även den marockanska polisen och landets rättsväsende för det arbete de har gjort.

Gärningsmännens advokat hävdar dock, att ingen frisk människa skulle begå denna typ av illdåd och vill att de åtalade skall sinnesundersökas. Något som skulle kunna rädda mördarna från lagens strängaste straff.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!