Tiotal bilar förstörda vid stor bilbrand i Uppsala

Hem Fokus Tiotal bilar förstörda vid stor bilbrand i Uppsala

Ett tiotal personbilar förstördes vid en stor bilbrand i Uppsala natten till lördagen. En carportlänga förstördes också i branden. Branden misstänks vara anlagd. Polisen har spärrat av ett större område kring brandplatsen i väntan på teknisk undersökning.

Annons

Vid midnatt natten till lördagen larmades polis och räddningstjänst till en större bilbrand på Lagerlöfsgatan i stadsdelen Gränby i nordöstra Uppsala. Väl på plats konstaterade man att flera bilar i en carportlänga stod i lågor, och förstärkningar fick kallas till platsen.

Sammanlagt förstördes ett tiotal personbilar i branden. Carportlängan revs av räddningstjänsten under släckningsarbetet och är också totalförstörd. Branden misstänks vara anlagd. Brandplatsen är nu avspärrad i väntan på teknisk undersökning.

Släckningsarbetet pågick i drygt två timmar, och omfattade personal från flera brandstationer.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!