Stor bilbrand i Uppsala

Hem Fokus Stor bilbrand i Uppsala
Stor bilbrand i Uppsala

Ytterligare en stor bilbrand inträffade i Uppsala natten till söndagen. Sex bilar totalförstördes i en våldsam brand. Polisen misstänker att branden är anlagd, och att det kan finnas en koppling till den större bilbranden ett dygn tidigare, då tio bilar förstördes.

Strax efter midnatt natten till söndagen larmades polisen i Uppsala om ett större ungdomsgäng som sköt fyrverkerier i stadsdelen Gränby. Kort därefter kom flera larm om ytterligare en bilbrand i området. Vid polisens och räddningstjänstens ankomst till Almqvistgatan brann sex bilar. Samtliga bilar totalförstördes.

På två nätter har sexton bilar brunnit inom ett litet område i stadsdelen Gränby. Natten till lördagen förstördes tio bilar i en våldsam bilbrand på Lagerlöfsgatan. Mellan brandplatserna är det endast cirka 400 meter. Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan de två stora bilbränderna.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!