Ukrainas parlament godkänner lag om kastrering av pedofiler

Ukrainas parlament godkänner lag om kastrering av pedofiler

Ukrainas parlament godkänner en lag om kastrering av pedofiler. Lagen är tillkommen i svallvågorna av ett uppmärksammat fall nyligen, där en 11-årig flicka mördades med sexuella förtecken. Det rapporterar brittiska Independent.

Annons

Lagen stipulerar injektioner med medel som motverkar manliga könshormoner. Tanken är att denna typ av kemisk kastrering skall sättas in på personer, som är dömda för allvarliga sexuella övergrepp på minderåriga.

Den nya ukrainska lagen blir därmed en av världens hårdaste i sitt slag. Väljarna tros gilla lagen, men flera jurister och läkare har ställt sig skeptiska till den. De hoppas nu, att presidenten skall stoppa den med sitt veto.

Just sexuella övergrepp mot barn har blivit en stor valfråga i Ukraina, som har ett stundande val  till helgen.

Den nya lagen ersätter ett annat lagförslag som var mjukare formulerat. Opponenterna tycker dock att den nya formuleringen är för hård och att kemisk kastrering är att likna vid tortyr. Man hoppas därför att presidenten kan godkänna ett mer modifierat förslag efter valet.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!