Antalet våldtäkter ökar kraftigt i Stockholm

Hem Fokus Antalet våldtäkter ökar kraftigt i Stockholm
Antalet våldtäkter ökar kraftigt i Stockholm

Antalet anmälda våldtäkter ökar kraftigt i Polisregion Stockholm. Under det första halvåret 2019 ökade de anmälda våldtäkterna med 13% jämfört med samma tidsperiod 2018. En ännu kraftigare ökning gäller våldtäkter där offret är barn, där ökningen är 17%.

Siffror från Brottsförebyggande Rådet BRÅ visar på en kraftig ökning av antalet anmälda våldtäkter i Stockholmsområdet. Jämfört med det första halvåret 2018 så ökade antalet anmälda våldtäkter med 13% under det första halvåret 2019.

Ökningen märks tydligt även på Akutmottagningen för våldtagna på Södersjukhuset i Stockholm. Där har man märkt av en ökad belastning och fler besök, enligt sjukhuskällor som NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med.

En särskilt kraftig ökning gäller anmälda våldtäkter där offret är minderårig eller barn. Där är ökningen av antalet anmälda våldtäkter 17% jämfört med 2018.

Antalet anmälda våldtäkter under det första halvåret var 4070 i Sverige, varav 1047 i Polisregion Stockholm. Ökningen av anmälda våldtäkter nationellt var 14%.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!