Lidingö närmar sig tiggeriförbud

Lidingö närmar sig tiggeriförbud

Lidingö stad har tidigare skickat ut sitt förslag om tiggeriförbud på remiss. Nu har polisens rättsavdelning svarat. Staden får förbjuda tiggeri, men ett förtydligande gällande gatumusikanter krävs. Det skriver Mitti.

I våras fattade kommunstyrelsen beslutet att man skulle föreslå ett tiggeriförbud. Förbudet är tänkt att gälla de olika centra som finns på ön. Det skulle handla om att ’passiv penninginsamling’ förbjuds enligt de lokala ordningsstadgarna.

Då det gäller insamling av pengar för gatumusik, har exempelvis Stockholms stad fastställt: ’När insamlingen sker i samband med framförande av gatumusik krävs tillstånd endast om gatumusikanten eller medhjälpare har för avsikt att gå runt bland publiken och samla in pengar’.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!