Dödsstraff för marockanska kvinnomördare

Dödsstraff för marockanska kvinnomördare

De tre mördare med islamistiska förtecken, som skar halsarna av 28-åriga Maren Ueland från Norge och 24-åriga Louisa Vesterager Jespersen från Danmark döms till döden av en domstol i Marocko. Det rapporterar Danmarks Radio och SVT.

De två skandinaviska kvinnorna vandrade i Atlasbergen, då de mördades. Sympatiyttringarna till minnet av offren har varit många från privata marockaner och danska Louisa Vesterager Jespersens mor tackade även marockansk polis och rättsväsende för det arbete med att fånga in och döma mördarna som har gjorts.

De tre mördarna döms nu alltså till dödsstraff och de marockanska myndigheterna gick tidigt ut med att dubbelmordet var en terrorhandling.

Den 25-årige Abdessamed Ejjoud anses ha varit ledare för en IS-cell, skriver DR. Den 27-årige Younes Ouaziyad och 33-årige Rachid Affati skall ha deltagit i planeringen och utförandet av morden. Alla tre kom från Marocko.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!