Kvinna våldtagen av hemtjänstpersonal i Uddevalla

Kvinna våldtagen av hemtjänstpersonal i Uddevalla

Polisen i Uddevalla utreder en misstänkt våldtäkt på en 90-årig kvinna. Kvinnan ska ha våldtagits av hemtjänstpersonal i samband med en omsorgsinsats i kvinnans bostad. Den misstänkta gärningsmannen stängdes av från arbetet utan lön, och har efter det sagt upp sig.

Under tisdagen misstänks en en 90-årig kvinna ha våldtagits i sin bostad i Uddevalla. Våldtäkten ska ha ägt rum under av en omsorgsinsats i kvinnans bostad. Kvinnan hade då fått hjälp att duscha av den misstänkta gärningsmannen. Händelsen kom till polisens och kommunens kännedom under onsdagen.

Polisen grep den misstänkta gärningsmannen, som är skäligen misstänkt för våldtäkt. Den misstänkta gärningsmannen är släppt på fri fot, men misstankarna kvarstår. Kommunen stängde omedelbart av den misstänkta gärningsmannen från sitt arbete, utan lön. Den misstänkta gärningsmannen har efter det valt att säga upp sig från arbetet vid hemtjänsten.

Fredrik Antonsson

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!