Sökte omfattande bidrag – men arbetade egentligen

Sökte omfattande bidrag – men arbetade egentligen

En 35-årig man i Skåne har ansökt om att få försörjningsstöd. Men sedan han har synts i arbetskläder på en pizzeria vid flera tillfällen avslås ansökan. Det skriver SkD och KvP.

Mannen ansökte om att få bidrag som skulle täcka hyra, uppehälle, elräkning, resekostnader, skulder, hemförsäkring, kostnader för barnomsorg och umgängeskostnader med barn.

Förvaltningsrätten beslöt att han inte skall få bidrag för något av detta. Förvaltningsrätten anser inte, att mannens uppgifter om inkomst och sysselsättning är vare sig trovärdiga eller fullständiga.

’Under den senaste månaden har han vid fyra separata tillfällen setts arbetande på en restaurang, men redovisar varken anställningskontrakt eller lönespecifikationer och förnekar att han har ett arbete.’ Det skriver vård- och omsorgsförvaltningen i sitt beslut.

Mannen hävdade dock, att han inte arbetar på restaurangen, då han inte behärskar svenska tillräckligt väl för ett sådant jobb. I sitt överklagande skrev mannen att någon måste förväxlat honom med någon annan som arbetar på restaurangen.

Förvaltningsrätten går dock på kommunens linje och ger avslag på mannens ansökan om bidrag. Det saknas ett medicinskt underlag i målet som styrker att han inte kan arbeta, anser rätten.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 677 30 30 eller på Patreon.

Become a Patron!