’Svarta’ trafikskolor tar över marknaden

’Svarta’ trafikskolor tar över marknaden

Konkurrensen bland svenska trafikskolor är hård och seriösa företag konkurreras ut av en svart marknad. Denna är växande och trafikskolor som skattefuskar eller som har icke utbildade körlärare gör att seriösa företag i flera fall får lägga ner. Det skriver TT och SR. 

På Ekobrottsmyndigheten berättar man, att problemet är omfattande och finns över hela landet. Många oseriösa trafikskolor vänder sig specifikt till personer som nyligen har kommit till Sverige. Migranter begriper ofta inte att verksamheten är olaglig. Dessutom behöver de körkort för att lättare komma in i det svenska samhället. I många fall är verksamheterna kopplade till organiserad brottslighet.

På Ekobrottsmyndigheten säger man, att man har sett hur sprängladdningar har placerats utanför vissa trafikskolor och hur däck på bilar har blivit sönderskurna. Man misstänker, att det har att göra med konkurrenssituationen, att de kriminella vill slå ut dem. Men det kan även handla om att de har tipsat myndigheter om vad de ser på gatan.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!